دیونایزر

دیونایزر

  • ۱۶ مهر ۱۴۰۲
  • ۰ دیدگاه

دیونایزر

دیونایزربه دستگاهی که در آزمایشگاه ها می توان با استفاده از آن آب را یون زدایی کرد دیونایزر می گویند.
دیونایزر که به لاتین (Deionizer) نامیده می شود.

این دستگاه شامل یک ستون کاتیونی دارای رزین کاتیونی و یک ستون آنیونی رزین آنیونی است که آب فوق خالص یا آب بدون یون با هدایت الکتریکی بسیار کم تولید می کند.
به طور خلاصه می توان گفت دیونایزر به دستگاهی اطلاق می شود که آب به واسطه ی
عبور از آن به آب دیونیزه تبدیل می شود.

آب دیونیزه یا زون زدایی شده آبی است که فاقد ذرات با بار الکتریکی یا به عبارتی فاقد یون است.
یون ها گاها می توانند دارای بار الکتریکی مثبت و یا منفی باشند که به ترتیب به آنها کاتیون و آنیون می گویند.

منظور از دیونایزر کردن یا یون زدایی یک فرایند شیمیایی است که با استفاده از رزین (ستون)های تبادل یونی،هیدروژن و یون های هیدروکسید با مواد معدنی آب مبادله می شوند.

آز آنجا که اکثر ناخالصی های آب نمک های محلول هستند یون زدایی باعث تولید آب بسیار خالص می شود.نکته قابل توجه این است که دیونایزر کردن به خوبی مولکول های آلی بدون بار،ویروس ها یا باکتری ها را حذف نمی کند.مگر اینکه به صورت تصادفی در ستون ها به دام بیفتند.

ابتدا رزین های قوی آنیون پایه خالص این توانایی را دارند که باکتری های گرم منفی را به دام بیندازند.مدل های معمولی دیونایزر ناخالصی ها را از آب حذف می کنند ولی شدت دیونایزه نمودن آن پایین تر است.

          دیونایزر

کاربردهای دیونایزر چیست؟

1-مورد استفاده در بسیاری از مراکز آزمایشگاهی،صنعتی،بهداشتی و دارویی که نیازمند آب مقطر و آب دیونیزه یا فوق خالص برای مصرف روزانه ی خود هستند بنابراین وجود این دستگاه الزامیست.

2-بسیاری از آزمایشگاه های تشخیص طبی برای افزایش دقت آزمون در انجام بسیاری از تست های محلول یا شستشوی ظروف به دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی نیاز دارند.

3-به دلیل حلالیت بسیار بالای آب دیونیزه به عنوان ماده باید تولید بسیاری از محصولات آرایشی،انواع شوینده ها،رنگ و موادغذایی کاربرد دارد.همچنین به دلیل حساسیت بالا دستگاه دیونایزر اهمیت زیادی در تولید محصولات پزشکی و دارویی ایفا می کند.

4-امروزه با پیچیده تر شدن سیستم های تحقیقاتی و اختصاصی شدن کاربردهای آن ها در مراکز تحقیقاتی،کارخانجات داروسازی و آزمایشگاه های کنترل استفاده از آب دیونیزه به میزان افزایش یافته است.

5-کاربرد این سیستم ها از لحاظ صحت و دقت،تکرار پذیری،سرویس و نگهداری کالیبراسیون دوره ای و تضمین کیفیت محصولات تولیدی در گرو استفاده از آب دیونیزه است.

 

مزایای دستگاه دیونایزر؟

 

1-تولید آب بدون یون با درجه ی خصوص بالا (بیش از 99%)
2-طول عمر بالای فیلترها
3-قیمت ارزان
4-عدم تولید پساب

5-مصرف برق نسبتا پایین
6-مصرف برق بسیار کم
7-قیمت مناسب و بهینه نسبت به روش های تصفیه یا دستگاه تصفیه دیگر
8-تولید آب های خالص و بدون یون با درجه خصوص بالا و چیزی بیشتر از 99%

روش کار با دستگاه دیونایزر؟

اساس کار با دستگاه دیونایزر فرایند تبادل یونی است.به این صورت که آب های حاوی یون های متفاوت اعم از کاتیونی و آنیونی موجود در دستگاه با قرارگیری در مسیر رزین های آنیونی و کاتیونی یون های خود را با یون های موجود در رزین تعویض می کنند.

این تعویض باعث حذف شدن یون های اضافی می شود.

در دستگاه های دیونایزر دو مخزن متوالی قرار دارد که ستون اول حاوی رزین کاتیونی و ستون دوم حاوی رزین آنیونی است.کلیه کاتیون ها(سدیم،کلسیم،پتاسیم و…)در ستون کاتیونی کلیه آنیون ها(کربنات،سولفات،کلراید و…)در ستون آنیونی حذف می شوند.

از دیگر کاربردهای آب دیونیزه شده که وجود دستگاه دیونایزر را در صنایع مختلف ضروری میسازد چیست؟
آب دیونیزه شده در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد که در ادامه به تعدادی از کاربردهای آن می پردازیم:
1.در صنایع نانو
2.در دستگاه لیزر
3.در تولید شامپو و صابون
4.مورد استفاده در دستگاه کروماتوگرافی
5.در عطر سازی
6.در رطوبت ساز و …

تفاوت آب دیونیزه شده با آب مقطردر چیست؟

در روش دیونیزه با عبور آب از رزین خالص سازی بهتر انجام شده و در آب دیگر یون های مثبت و منفی وجود نخواهد داشت اما آب مقطر با روش تقطیر بدست می آید که مقداری ناخالصی در آن وجود خواهد داشت.

به طور کلی تفاوت این دو آب در درجه و مقدار خلوص آن است که بر روی کاربرد آنها تاثیر میگذارد.درجه ی خلوص آب دیونیزه بسیار بالاتر از آب مقطر است چون این آب کاملا از وجود انواع یون های مثبت و منفی پاکسازی شده است.

چند مورد از تجهیزات جانبی این دستگاه به این شرح میباشد:

1.مخزن ذخیره
2.مخازن سودو اسید
3.پمپ تزریق
4.پمپ آب خام

5.پمپ آب یون زدایی شده
6.کنتور
7.شیر فشار شکن
8.هدایت سنج
9.phسنج

روش کار با دستگاه دیونایزر چگونه است؟

از آنجایی که این دستگاه بر خلاف دستگاهای تصفیه آب معمولی تا آخرین درجه ی ناخالصی های آب میگیرد و شدت دیونیزه سازی آن بسیار بالا است ،بهتر است قبل از استفاده از آن موارد مهمی را بدانید:

در دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی ستون های کاتیونی به وسیله اسید احیا میگردند و به وسیله ی محلول هیدروکسید می توان ستون های آنیونی را احیا نمود.

در مواردی که به آب های با سطح کیفیت خیلی بالا نیاز است می توان دستگاه را مجهز به یک ستون نمود که ترکیب هر دو رزین در آن باشد که به این ستون میکس بد میگویند.

این دستگاه را میتوان به در دو حالت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک طراحی نمود که در حالت اول تمام عملیات بر عهده ی دستگاه است .همچنین این دستگاه را میتوان به آب های شهری وصل نمود تا آب برای خالص شدن به صورت مستقیم وارد دستگاه شود.

فروش دستگاه دیونایزر؟

در حال حاضر شرکت ویژن آزما البرز به عنوان یکی از تولید کنندگان انواع مختلفی از تجهیزات آزمایشگاهی در ایران ،طیف گسترده ای از این لوازم را با برند اختصاصی شرکت خود در اختیار مشتریان محترم قرار میدهد.

این شرکت با استفاده از بهترین کارشناسان و بهترین ابزارها تنها تولید کننده ی این دستگاه در ایران میباشد.

شرکت آزما البرز پرتو که با نام تجاری ویژن آزما البرز فعالت میکند جهت رفاه حال مشتریان عزیز این محصول را ضمانت نامه کتبی تقدیم مشتریان محترم میکند .
برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان فروش ما در مجموعه ی ویژن آزما البرز در ارتباط باشید

جهت مشاهده نمونه خارجی دستگاه از طریق لینکWater Deionization Systems: Laboratory Use [High-Purity] – Cole-Parmer (coleparmer.com) مشاهده فرمایید

شرکت ویژن آزما البرز تولیدکننده تجهیزات آزمایشگاهی و دستگاه های آزمایشگاهی می باشد تمامی دستگاه ها دارای 2 سال گارانتی و 10 سال خدمات می باشد.

دیدگاه ها